Cision Websolutions

AQ Engineering

 

Mekanisk konstruktion

AQ Engineering utvecklar kompletta systemsamt tillhandahåller ingenjörer med spetskompetens inom kostnadsberäkning, kvalitet och mekanikkonstruktion av både plåt- och plastkomponenter för fordonsindustri och övrig industri.

DC Charging Rails

Vi har utvecklat OPPCharge-kompatibla laddskenor för snabbladdningar av bussar och vi är även leverantör av dessa "DC Charging Rails" till många busstillverkare ända sedan 2015. Tillsammans med våra kunder så har vi utvecklat och hjälpt till att sätta standarden för snabbladdning av bussar med pantograf-laddstationer vid ändhållplatser.

Mer om OPPCharge här: https://www.oppcharge.org/

 

Elektrisk konstruktion

AQ Group utvecklar och tillverkar induktiva komponenter och elektriska produkter till flertalet olika affärsområden och kunder bl a tåg- och fordonsindustri. Med den samlade kunskapen och expertis som finns inom AQ Group så kan vi utveckla skräddarsydda, kundanpassade lösningar för t ex batterier, strömskenor, elektroniklådor och elskåp.

 

Snabbfakta


Lokaler

300m2 öppen kontorsyta i Torslanda utanför Göteborg.

CAD-system

• Catia V5
• Pro-E
• Solid Works
• Inventor
• IDEAS

Antal anställda

20 personer

Omsättning

15 MSEK

Historia

AQ Engineering AB grundades 2002 med huvudfokus på att ge underleverantörer till fordonsindustrin tekniskt stöd i form av utveckling till system eller komponenter, produktionseffektivisering samt marknadsföring.

Affärsidé

  • Att tillhandahålla hög ingenjörskompetens till våra kunder lokalt eller via våra satelliter samt att kunna ge helhetsåtagande för systemlösningar eller för enskilda komponenter inom mekanisk konstruktion för både plast- eller plåtbearbetningsprocesser.
  • Att med vårt åtagande för Total Kvalitet göra våra kunder till långsiktiga samarbetspartners.